A Simple Key For mantar tohumu Unveiled

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

İster evde hobi amaçlı ister ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği için en önemli konuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

This Internet site is using a stability services to guard alone from on the web assaults. The motion you merely executed activated the security Alternative. There are lots of steps that could trigger this block together with publishing a certain phrase or phrase, a SQL command or malformed details.

SIVI MİSEL (MANTAR TOHUMU) Mantar sporları mantarın tohumudur. Mantar sporlarının elle tutulur hale getirilmiş haline mantar miseli denir. Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu advertı verilmektedir. Mantar miselimiz doğrudan mantar sporlarından üretilmiştir ve sıvıdır. Katı misellere istinaden daha etkilidir. Miktar olarak katı mantar miselleriyle kıyaslayacak olursak yaklaşık 100 ml sıvı mantar miselimiz 1000 gr katı mantar miseliyle aynı oranda mantar ekim maddesine yetmektedir.

• İstiridye mantarı tohumunu kullanın: Soğuduktan sonra istiridye mantarı tohumu, mantar yetiştirme substratlarında kullanılmak üzere hazırdır.

mantarın beslenmesi diğer bitkilerden çok farklıdır. Mantarlar kendileri için gerekli besin maddelerini bulunduğu ortamdan hazır olarak sağlamak zorundadırlar.

İstiridye mantarları doğada olduğu read more gibi gerekli koşullarını sağladığınızda yerlerde gelişim sağlarlar. Bu koşulların başında sıcaklık ve nem gelmektedir.

Katı madde yani bitki ve ağaç artıklarının oranı, nem oranı ve misel miktarı çOkay değişken olup sonsuz sayıda farklı alternatif deneyip en iyi sonuç bulunabilir.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır diye merak ederek üretim sürecine girdiyseniz bazı malzemeleri kendiniz hazırlarken bazılarını hazır da alabilirsiniz.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İoffer bir yetiştirme ortamı için Ortalama olarak ten kg kompost içine three hundred gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

İstiridye mantarı, kalp sağlığını desteklemenin yanı sıra kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine de yardımcı olabilir.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında yardımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına gardenımcı olur.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir ortamda, birkaç sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *